Alles wat je moet weten over de financiering van je auto

Alles wat je moet weten over de financiering van je auto

Het hebben van een auto is het gevoel van ultieme vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je dat zelf wilt en niemand kan je tegenhouden. Toch zijn er een aantal zaken die je moet weten voordat je een auto aanschaft. Want hoe ga je een auto vinden en vervolgens financieren? Aan het kopen van een auto zitten veel kosten verbonden, los gezien van alleen de aanschaf. Er zijn grofweg drie manieren om aan geld te komen om je auto te financieren. In het onderstaande artikel zal ik deze drie opties aan je voorleggen en dat je daarna precies weet hoe jij je auto kunt financieren.Manier 1: Geld sparen 

De goedkoopste optie is om geld te sparen, maar soms kan het lang duren voordat je het juiste bedrag bij elkaar hebt gespaard. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt regelen om sparen gemakkelijker te maken. Zo zou je een automatische incasso kunnen instellen naar je spaarrekening. Op deze manier kun je opgemerkt een mooi bedrag bij elkaar sparen. Het vergt wel een beetje geduld en het is natuurlijk afhankelijk hoeveel je maandelijks opzij zet voor het sparen voor je auto.

 

Manier 2: Geld lenen bij een kredietverstrekker

Wanneer je niet in staat bent om een mooi geld bedrag bij elkaar te sparen, heb je nog de mogelijkheid om een geld bedrag te lenen bij een kredietverstrekker. De hoogte van een autokrediet wordt vastgesteld aan de hoogte van je inkomen. Belangrijk is om te zorgen dat de looptijd van je lening korter is, dan de periode dat je de auto wilt houden. Anders krijg je namelijk dat je betaald voor een auto die je helemaal niet meer hebt en dat zou zonde zijn.

 

Manier 3: ga een auto leasen

Als bovenstaande opties niet aan je wensen voldoen, zou je ervoor kunnen kiezen om een auto te leasen. Bij het leasen van een auto betaal je een maandelijks bedrag aan een leasemaatschappij. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald aan de hand van de cataloguswaarde van de auto. In het maandelijkse bedrag dat je betaald, is ook de verzekering meegenomen. De enige kosten die hier nog meer bij komen kijken, zijn de kosten voor brandstof. Ook zou je in gesprek kunnen gaan met je werkgever over de opties om wellicht een auto te leasen via het bedrijf.

 

Nog wat tips!

Op het moment dat je de weg op gaat met je auto, dien je een verzekering te hebben afgesloten. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, met verschillende soorten dekkingen. Je moet goed kijken naar de staat van je auto en naar wat je zelf kunt besteden op het moment dat er iets overkomt met je auto. Je bent minimaal verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

 

Wellicht dat deze informatie je nieuwe inzicht heeft gegeven over de verschillende manieren waarop jij jouw eerste auto zou kunnen financieren! En dat je zo snel mogelijk rondrijd in jouw droomauto en veel veilige kilometers tegemoet gaat. 


 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Evautrecht, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.