Autoschade zelf betalen verstandig of juist niet?

Autoschade zelf betalen verstandig of juist niet?

Een lastige keus, gaat u uw autoschade zelf betalen of juist niet? Wanneer maakt u een juiste keus? En hoe zit het met een tweezijdig ongeval? Allemaal belangrijke vragen die in ons opkomen als we schade gereden heb, ongeacht of het nou een- of tweezijdig is. Afhankelijk van de situatie zijn er namelijk vaak voordelen verbonden aan beide mogelijkheden. Het belangrijkste hierin is niet wat de verzekering ervan vindt, maar wat goed is voor uw portemonnee.De autoschade zelf betalen

De afweging bij dit soort keuzes zit van in wat op het langer termijn kosten kan besparen. Vaak hanteren verzekeraars een standaard aantal jaren dat afgetrokken wordt van uw no-claimkorting. Hierdoor kan een klein schade geval op de langer termijn voor grotere kosten zorgen. Hierdoor is het niet altijd voordelig de schade bij uw verzekeraar te claimen, mits u een no-claim beschermer heeft.

Maak een overzicht van de kosten

Daarom doet u er verstandig aan een overzicht van de kosten te maken. Bij autoschade zelf betalen kunt u daarom eerst een schadetaxatie laten doen door een schadehersteller. Zij bepalen de verwachtte kosten voor het repareren van de schade aan uw auto.

Met deze kosten inzichtelijk kunt u de vergelijking maken. U maakt een vergelijking tussen de totale reparatiekosten en de kosten van het eigen risico en de hogere premie die u de komende jaren betaald dankzij het verlies van schadevrije jaren. Op basis hiervan kunt u een weloverwogen besluit nemen.

Tweezijdig ongeluk

In het geval van een tweezijdig ongeluk vullen u en de tegenpartij vaak het schadeformulier in. Echter kan dit in een onduidelijke situatie voor beide partijen nadelig uitpakken. Hierin wordt aangeraden om het via de verzekeraar te regelen. Echter is het mogelijk dezelfde afweging te maken met de tegenpartij, zeker als jullie beide in de buurt wonen en elkaars gegevens hebben. Echter gaat dit wel op goed vertrouwen van het autoschade zelf betalen of het betalen voor de tegenpartij.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.