Wat is chiptuning en hoe werkt het?

Wat is chiptuning en hoe werkt het?

“Was mijn auto maar sneller” of “Was mijn auto maar zuiniger” zijn gedachtes die veel autobestuurders wel eens gedacht hebben. De oplossing is chiptuning, waarbij je auto zowel sneller als zuiniger gemaakt kan worden. Je auto wordt door middel van een chip geoptimaliseerd voor meer snelheid en een betere brandstofefficiency.Wat is chiptuning?

Chiptuning zorgt ervoor dat de motor van je auto wordt geoptimaliseerd, waardoor er betere prestaties geleverd kunnen worden. Een goede chiptuner kan ervoor zorgen dat je motor krachtiger, sneller, soepeler en zuiniger wordt. Veel mensen kiezen dan ook voor chiptunen. Dit komt omdat het relatief betaalbaar is en het vele voordelen met zich meebrengt.

Chiptunen, hoe werkt het?

In de fabriek wordt er uitvoerig getest, zodat foutjes voorkomen worden en de motoren goed presteren. Echter wordt er in de fabriek altijd gewerkt met een “veiligheidsmarge” voor elke motor. Door de instellen van de motor door een chiptuning bedrijf te laten optimaliseren wordt het maximale uit de motor gehaald. De veiligheidsmarge in de fabriek wordt ingesteld, zodat de motor met slechte vloeistoffen (brandstof en olie) en onder hevige omstandigheden kan functioneren. Vaak ligt de veiligheidsmarge ver onder de maximale grens wat de motor in werkelijkheid aankan. Daarom is het zo interessant om te kiezen voor chiptuning. Wel is het aangeraden om naar een gespecialiseerd bedrijf te gaan voor het laten chiptunen van je auto. Een aanrader is Power Performance, gevestigd in Halsteren (Noord-Brabant).

Wat kost chiptuning?

Een goede chiptuning kost gemiddeld tussen de 200 en 400 euro. Het is lastig om een goede chiptuner te vinden die het goedkoper doet, daarom adviseren wij om naar een specialist te gaan die ongeveer deze prijzen hanteert voor het chiptunen. Voor goede chiptuning is specialistische kennis nodig, waardoor het ook een bepaald prijskaartje heeft.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.