Waarom is een theoriecursus aangeraden?

Waarom is een theoriecursus aangeraden?

Ben je bezig met rijlessen voor je rijbewijs, maar moet je voordat je gaat afrijden nog een theoriecursus afleggen. Hierin wordt je kennis van verschillende verkeerssituaties getest. Je kunt hiervoor natuurlijk leren, maar ook een dagcursus aanschaffen. Want het is belangrijk dat je voordat je gaat afrijden je het theorie-examen behaald hebt.Wat is een theoriecursus

Allereerst is het goed om voor het examen eerst een theoriecursus te volgen. Dit omdat je op deze manier perfect wordt klaargestoomd voor het examen. Een gediplomeerde instructeur legt je alle benodigde kennis uit en geeft je daarnaast handige tips om door je examen heen te komen. Door de kennis van de rijschool weet deze vaak ongeveer wat er van jou als deelnemer verwacht wordt en hierdoor worden verschillende vragen op het examen je na het volgen van de theoriecursus een stuk duidelijker.

Ook is het zo dat meer mensen in één keer hun theorie-examen halen een stuk hoger nadat zij een theoriecursus hebben gevolgd. Het is mogelijk om niet alleen een cursus voor de auto te nemen, maar ook een theoriecursus voor de scooter en de motor. Er zijn veel verschillende data waarop de cursus wordt aangeboden, hierdoor is er altijd een plek jou. Het is wel van belang om deze dag van tevoren te plannen, want bij het CBR kan er nog wel eens een wachtlijst zijn.

Een theoriecursus en praktijkexamen op dezelfde dag

Ook is het mogelijk om eerst een cursus te volgen en direct hierna het examen te maken. Hiervoor is het wel nodig dat je na de theoriecursus gelijk naar het CBR gaat om hier het examen af te leggen. Door de ezelsbruggetjes en trucjes die je net ervoor hebt geleerd hebt toe te passen lukt het maken van het examen een stuk beter. Hierdoor wordt je examen een stukje makkelijker en help je jezelf bij het behalen van de volgende stap in de weg naar je uiteindelijke rijbewijs.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.