Gevaarherkenning oefenen

Gevaarherkenning oefenen

Eén van de onderdelen van het CBR theorie examen auto is gevaarherkenning. Dit onderdeel heeft 25 vragen, waarvan je de iedere vraag binnen 8 seconden moet beantwoorden. Als je minimaal 13 vragen juist hebt, behaal je een voldoende op het onderdeel gevaarherkenning. Om goed voorbereid naar het theorie examen CBR te gaan moet je veel oefenen om de verkeerssituaties te herkennen.Gevaarherkenning oefenen

Er zijn diverse websites waar je het mogelijk is om gevaarherkenning te oefenen. Gevaarherkenning oefenen kan door het maken van een online oefentoets of door de aanschaf van een studieboek. Online oefenen is handig als je ook op een smartphone of ipad wilt oefenen. Meestal gaat dit een stuk makkelijker dan met een studieboek.

 

Gevaarherkenning voorbeeld

Als je het onderdeel gevaarherkenning goed wilt voorbereiden moet je eerst begrijpen hoe deze vraag eruit ziet op het theorie examen. Vervolgens moet je de verkeerssituatie inschatten en het juiste antwoord selecteren.

Gevaarherkenning

De vraag bij iedere vraag is: Wat kun je het beste doen?

De drie keuzes bij iedere vraag zijn: 1) Remmen 2) Gas loslaten 3) Niks doen

Het juiste antwoord van dit voorbeeld is: Remmen.

Toelichting: Er komt een tegenligger aan die geen voorrang verleent. De weg is te smal om te kunnen passeren, waardoor er direct gevaar ontstaat. Direct gevaar = Remmen.

 

Gevaarherkenning tips

Een aantal belangrijke tips en trucs voor gevaarherkenning zijn als volgt te beschrijven.

Remmen = direct gevaar

Voetbal op de weg, kinderen op of naast de weg, gevaarlijke kruising of een obstakel op de weg. Dan moet je meestal remmen kiezen.

Gas loslaten = er is mogelijk gevaar

Vrachtauto in de buurt, smalle weg, slechte weersomstandigheden, geparkeerde auto's of dieren in de weg. Dan moet je meestal gas loslaten kiezen.

Niks doen = er is geen gevaar

Er is voldoende ruimte, geen andere weggebruikers, geen bochten of een overzichtelijk kruispunt. Dan moet je meestal niks doen kiezen.

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel┬ę 2015 KennisDelen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.