Tips voor je autorijles

Tips voor je autorijles

Al doende leert men is een spreekwoord wat veel wordt gebruikt op school, maar ook in het bedrijfsleven. Om in Nederland auto te mogen rijden op de openbare weg is het nodig om eerst je rijbewijs te halen. Door autorijles te nemen leer je het voertuig goed te besturen en krijg je controle over gas geven, remmen en het gebruik van de koppeling. Door dit eerst een aantal keer te oefenen met een rijinstructeur krijg je er feeling mee en kun je dit uiteindelijk allemaal zelf uitvoeren. Hier een aantal tips voor tijdens je autorijles.Ontspan voor je autorijles

Het is belangrijk om een autorijles ontspannen te beginnen. Dit omdat je op deze manier het beste informatie opneemt die je rijinstructeur je geeft tijdens de les. Daarnaast rij je het fijns als je lichaam en je hoofd lekker ontspannen zijn. Hierdoor zullen de lessen steeds beter gaan. Zorg er dus voor dat je op jouw manier ontspannen start.

 

Luister goed naar je instructeur

Het is misschien een open deur intrappen, maar het is van belang om goed te luisteren naar de tips en tricks die jouw rijinstructeur je geeft. Dit doet hij om te zorgen dat je een betere bestuurder word. Daarnaast geeft hij je tips die je gaan helpen tijdens het rijexamen wat je af moet leggen om je rijbewijs te halen. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent.

 

Hou er de avond ervoor rekening mee

Door er de avond ervoor rekening mee te houden dat je de volgende dag moet rijlessen zal je beter in de auto zitten. Door niet te lang te blijven hangen bij vrienden maar lekker op tijd je mandje in te gaan, zorg je ervoor dat je uitgerust en fit opstaat. Zo kun je de autorijles het beste afleggen. Hou ook rekening met het drinken van alcohol een dag voordat je moet lessen. Dit omdat het 2 uur duurt per drankje voordat de alcohol wordt afgebroken, en alcohol en verkeer gaan niet samen!

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.