Autoschade zelf betalen

Autoschade zelf betalen

Heb je laatst een ongeluk gehad, maar wil je jouw schadevrije jaren behouden? Dan is het soms mogelijk om autoschade zelf te betalen. Dit omdat je verzekering zo niet voor de kosten van het ongeluk opdraait, en jij op deze manier je schadevrije jaren behoudt.Autoschade zelf betalen in verband met no claimkortingen
Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een verzekering met no-claim korting aan. Deze verzekeringen geven mensen die geen schade hebben gereden de afgelopen jaren korting op hun verzekering. Zo zorgen ze ervoor dat de bezitter van de auto per maand minder gaat betalen aan premie.

 

Autoschade toch claimen

Wil je voor de schade aan je auto toch een claim indienen bij je verzekeringsmaatschappij dan kan dit gevolgen hebben voor je schadevrije jaren, en dus voor de korting die je krijgt van je verzekeraar. Hierdoor ga je per maand meer betalen, daarom is het goed een afweging te maken tussen de kosten van het repareren van de autoschade. Is de schade die je aan je auto hebt klein, dan kan het in de meeste gevallen beter zijn om deze zelf te betalen in plaats van te claimen. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet meer gaat betalen voor je autoverzekering, wat in jaren kan lijden tot kosten die vele malen hoger zijn dan dat ze op dit moment zijn.

 

Autoschade niet repareren

In de meeste gevallen is een klein beetje lakschade niet erg, maar de verf over je auto zorgt ervoor dat kappen niet gaan roesten. Laat je auto ten alle tijden even controleren door een monteur om te zorgen dat er geen belangrijke onderdelen geraakt/ kapot gegaan zijn door het ongeval. Zo kun je ten alle tijden veilig de weg op, en kun je weer veel veilige kilometers maken. Is er wel schade aangericht maar is het makkelijk om dit te repareren? Ook dan is het verstandig om de autoschade zelf te betalen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.