5 tips voor het kopen van een auto

5 tips voor het kopen van een auto

Een auto kopen voelt misschien wel als een nieuw punt in je leven. Je voelt je wellicht een stuk vrijer, je hebt er hard voor gewerkt en het rijden gaat waarschijnlijk een stuk comfortabeler voeler. Maar dit is niet in alle gevallen zo. Er zijn veel gevallen bekend waarbij mensen in allerlei trucjes van de verkoper trappen. Om lang plezier aan je auto te beleven is het aan te raden om je dus goed te verdiepen. Hieronder hebben wij alvast 5 tips op een rij gezet bij het kopen van een auto.Gebruik een kentekencheck

Door een kentekencheck van RDWdata te gebruiken kan je veel gegevens van de advertentie controleren. Zo krijg je goed inzicht in de waarde van de auto. Door het uitvoeren van een kentekencheck weet je  de daadwerkelijk gereden kilometers snel, ontdek je of er in het verleden schade is ontstaan en lees je hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Voor de technische eigenschappen van de auto hoef je niet eens te betalen. Wel moet je vaak betalen voor data als de kilometerstand, omdat die data actueel is en rechtstreeks afkomstig is van het RDW.

Controleer bij de bezichtiging dus of de gegevens kloppen. Controleer bijvoorbeeld of de kenteken overeenkomt met het nummerplaat en of het verhaal wat de verkoper vertelt overeenkomt met datgene wat in de onderhoudsboekje staat. Het onderhoudsboekje hoort te zijn afgestempeld. Als dit niet is gebeurd weet je niet zeker of de auto goed onderhouden is.

Maak altijd een proefrit!

Maak altijd een proefrit. Test hierbij de belangrijkste onderdelen van de auto door op verschillende wegen te rijden, zoals de snelweg, autoweg en lokale wegen. Let hierbij op de remmen, de stuur, de knipperlicht, hoe je stoel zit, het geluid wat de auto maakt en meer.

Neem alle tijd voor je bezichtiging

Neem alle tijd voor je bezichtiging en laat je zeker niet opjagen door een verkoper. Controleer de staat van de auto. Dit kan je doen door op je knieën langs de zijkant van je auto te kijken. Controleer of alle naden recht lopen en of de deuren niet vervormd zijn.

Een verkoper is verplicht alle onderhoudsgebreken te benoemen. Het is dus zaak om hier naar te vragen! Daarnaast moet je zelf ook de staat van de auto onderzoeken. Het is aan te raden om een onafhankelijk persoon, bijvoorbeeld een automonteur, objectief naar de staat van je auto te laten kijken. Daarnaast kan je ook een onafhankelijk partij inschakelen voor een keuring.

Een garantie op een goede auto

Bij niet alle autobedrijven krijg je een garantie! Bedenkt dus van te voren welke garanties je wilt opnemen en laat dit in de koopovereenkomst zetten.

Het is tot slot aan te raden om een auto met BOVAG-garantie te kiezen. Deze garantie houdt in dat je auto maximaal zes maanden na de aankoop kosteloos worden gerepareerd als er gebreken zijn die tijdens de aankoop niet opvielen. Zo weet je extra zeker dat je een goede auto hebt gekocht!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Fabian, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.