Tips om parkeerschade te voorkomen

Tips om parkeerschade te voorkomen

 

Het is nooit fijn als je schade aan je auto hebt je auto. Een veel voorkomende manier waarop schade ontstaat is door het parkeren. Deze schade wordt ook wel parkeerschade genoemd. Je wil bijvoorbeeld even een boodschappen doen bij de supermarkt dus je parkeert de auto in het parkeervak. Als je terugkomt van het boodschappen doen zie je opeens dat er schade op de auto zit. De bestuurder van de geparkeerde auto naast je heeft zeer waarschijnlijk de deur iets te enthousiast opengedaan. Het komt vaak voor dat er geen gegevens worden achtergelaten waardoor er niet iemand aansprakelijk voor de schade kan worden gesteld. Dit is even balen omdat parkeerschade vaak niet door de verzekeraar vergoed wordt dit zeer waarschijnlijk moet je de reparatie dan zelf betalen.Slim parkeren tegen parkeerschade

Parkeerschade kan op een aantal manieren voorkomen worden. Je kan het nooit helemaal voorkomen maar je kan er wel voor zorgen dat de kans op schade afneemt. Slimmigheidjes zijn bijvoorbeeld:

  • Het inklappen van de spiegels zodat er geen voertuigen tegen aan rijden.
  • Achteruit inparkeren zodat je meer zicht hebt als je uit het vak rijdt.
  • Niet onder bomen parkeren zodat er geen takken op de auto kunnen vallen.
  • Genoeg ruimte overlaten voor de andere bestuurders zo dat die makkelijk kunnen in-en uitstappen.
  • Als je het moeilijk vindt om te parkeren laat het dan iemand anders doen of vraag of iemand wil kijken tijdens het parkeren.
  • Doe rustig aan tijdens het parkeren het is niet nodig om te haasten en zo schade te veroorzaken.

Parkeerschade herstellen

Het is niet heel mooi als je schade aan je auto hebt. Het is daarom mogelijk om de schade te laten herstellen bij een professionele garage. Parkeerschade is vaak snel hersteld zodat je weer snel de weg op kan gaan. Het is verstandig om naar een betrouwbare garage te gaan zodat je weet dat de auto in goede handen is.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.