Tips voor het vervangen van de autoruit

Tips voor het vervangen van de autoruit

Het is nooit leuk als je schade aan je ruit hebt. Echter kun je dit eigenlijk niet echt voorkomen meestal gebeurt het gewoon. Een klein steentje komt op de autoruit en er zit al een barstje in de ruit. Verder zijn er nog meer oorzaken waardoor er autoruit schade kan ontstaan. Waardoor je mogelijk de autoruit moet vervangen. Vandalisme is hier een voorbeeld van net als bijvoorbeeld stormschade. Om vandalisme te voorkomen kan je de auto op een drukke plaats neerzetten. Er lopen dan vaak mensen langs je auto waardoor mensen die schade aan de auto willen aanbrengen dit minder snel zullen doen. Stormschade kan worden voorkomen door bijvoorbeeld de auto niet onder een boom te parkeren. Van die boom kunnen bijvoorbeeld takken vallen waardoor er autoruitschade ontstaat.Wanneer autoruit vervangen

Als de autoruit beschadigd is is het niet noodzakelijk om de autoruit te vervangen. Dit komt omdat het RDW heeft bepaald dat je door mag blijven rijden als de schade niet te groot is en het barstje niet in het gezichtsveld zit. Je moet wel oppassen als je een barst in de ruit hebt omdat deze verder kan scheuren. Dit kan ervoor zorgen dat de autoruit alsnog vervangen moet worden. Het is goedkoper om een sterretje te laten repareren dan een autoruit te vervangen. Het is dus verstandig om op tijd het sterretje te laten repareren.

Goedkoop autoruit vervangen

Om kosten te besparen kan je ervoor kiezen om een goedkopere autoruit te nemen. Deze autoruit voldoet aan dezelfde eisen als de andere autoruit. De ruit is dus volkomen veilig er zit alleen geen merkje op. Maar dit is bijvoorbeeld hetzelfde als met merkkleding en kleding zonder merk. Het is verstandig om je laten adviseren over het vervangen van je autoruit. Dit zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt op het gebied het vervangen van een autoruit.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.