Scheuren op je motor? Niet voordat je dat felbegeerde papiertje in handen hebt!

Scheuren op je motor? Niet voordat je dat felbegeerde papiertje in handen hebt!

Daarmee bedoelen we uiteraard een motorrijbewijs, geen bekeuring. En om niet met laatstgenoemde te worden geconfronteerd, is het kennen van de verkeersregels een absolute vereiste!Binnenkort, echt waar. Zeer binnenkort mag jij de weg op en scheur je op de gemotoriseerde tweewieler van jouw dromen naar jouw plaats van bestemming! Dat betekent wel dat je hard moet gaan blokken voor zowel je theorie als je praktijk. Zowel iedere verkeersregel als de volledige werking van je motor moet je van binnen n van buiten kennen. En zodra je eenmaal het gevoel hebt dat je de stof onder de knie hebt, wordt het tijd om je kennis uitgebreid te gaan testen. Maar laten we niet op de zaken vooruit gaan lopen! Allereerst moet je natuurlijk flink met je neus in de boeken - of de digitale lesstof - gaan zitten om de hoognodige kennis te vergaren.

Lesmateriaal

In deze moderne tijden is het nogal logisch dat je direct naar Google grijpt om lesmateriaal te vinden dat aansluit op jouw wensen. En dat is ook geen enkel probleem! Zorg er alleen wel voor dat je voor je theorie examen voor de motor studeert met behulp van erkend lesmateriaal. En ook dat dit actueel is. Zodra er veranderingen optreden in de verkeersregels, moet de lesstof hier rekening mee houden. Kies daarom nooit een boek uit dat twee jaar - of langer - geleden is uitgebracht!

Oefentoetsen

Je enthousiasme is niet te temmen maar toch slaan de zenuwen toe. Want weet je wel zeker dat je alle kennis goed in je hoofd hebt zitten en dat je snel genoeg kunt reageren op de vragen voor gevaarherkenning? Tja, dat weet je pas op de grote dag zelf. Tenzij je gedetailleerde oefentoetsen maakt, natuurlijk! Kies ook hier voor kwaliteit en zoek testexamens uit die qua niveau en indeling hetzelfde zijn als de echte toetsen van het CBR. Zo vergroot je je slagingskansen aanzienlijk en ben je nog sneller klaar om het praktijkgedeelte van je rijbewijs te gaan aanpakken!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.