Autosleutel bijmaken

Autosleutel bijmaken

Autosleutel bijmaken, hoe doen ze dat? 

Een autosleutel kwijtraken kan erg vervelend zijn. Je komt je auto niet meer in en als je er al inkomt krijg je hem niet meer gestart. Het gevolg: je komt niet meer op tijd op de plaats van bestemming. Na vele malen zoeken kom je tot de conclusie dat de sleutel écht verdwenen is, waardoor er geen andere optie meer is. Je moet een autosleutel bijmaken om weer de weg op te kunnen. Maar hoe doen ze dat? Verschillende soorten autosleutels laten bijmaken 

Als er een autosleutel kwijt is, kun je vaak de reservesleutel nog gebruiken. Echter is dit ook maar een tijdelijke oplossing, want als deze kwijt is, kun je helemaal niets meer. In sommige gevallen heb je helemaal geen reservesleutel, waardoor je nog moet bellen met de autogarage in de hoop dat er daar een is. Een autosleutel bijmaken kan aan de hand van deze reservesleutel. 

 

Een autosleutel bijmaken met afstandsbediening is een van de opties. Op de reservesleutel zit deze vaak niet, terwijl het wel handig is om deze te hebben. Ook kan de afstandsbediening van de dagelijkse sleutel kapot zijn. Je kunt jouw auto vanaf een afstand openmaken, zonder dat hiervoor al jouw spullen neergezet hoeven te worden. Deze sleutel wordt gemaakt aan de hand van een nieuwe afstandsbediening. Deze zal daarom ook nog geprogrammeerd moeten worden door een vakgarage. Aan de hand van het kenteken van de auto kan deze dan gekoppeld worden. 

 

Nieuwere auto’s hebben een startonderbreker. Je kunt er daarom ook kiezen voor een autosleutel bijmaken met startonderbreker. De sleutel is dan voorzien van een chip, welke contact maakt met de auto als je het knopje van de autosleutel indrukt. Deze moet door een slotenmaker geprogrammeerd worden. Daarbij moet de code eerst uitgelezen worden, voordat de sleutelmaker hiermee aan de gang kan gaan. 

 

Online autosleutel laten bijmaken

Als je een oudere auto hebt, dan is het eenvoudig om een autosleutel bij te maken. Deze bevatten namelijk geen chip of afstandsbediening, waardoor er direct een sleutel gemaakt kan worden. Dit gebeurt aan de hand van de sleutelcode die bij jouw auto hoort. Online een autosleutel bijmaken is de makkelijkste manier. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste sleutel online te vinden en te bestellen. Je hebt de nieuwe sleutel meestal de volgende dag binnen. Als je een autosleutel inclusief startonderbreker wilt, kun je de sleutel opsturen, waarna deze wordt gekopieerd. 

 

Wat kost het om een autosleutel te laten bijmaken?

Kosten zijn afhankelijk van de variant wat de uiteindelijke kosten zijn. Een autosleutel bijmaken met afstandsbediening of een autosleutel bijmaken met startonderbreking kost over het algemeen meer dan wanneer je een standaard sleutel aanschaft. Zo kost een standaard sleutel gemiddeld tussen de 10 en 30 euro, terwijl een met transponder vaak tussen de 50 en 100 euro kost. Houd daarbij ook rekening met het merk van jouw auto, waardoor ook verschillen voor kunnen komen in prijs. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Cro, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.