Waarom auto onderhoud uiterst belangrijk is

Waarom auto onderhoud uiterst belangrijk is

Iedereen heeft het wel is gehad, je start de auto en er gaat een lampje knipperen. In de meeste gevallen is het een oranje lampje waardoor je nog naar de garage kan rijden, maar het kan ook een rode zijn. In beide gevallen heb je een service beurt nodig. In het ergste geval heb je net een paar honderd euro uitgegeven om door de apk te komen. Regelmatig auto onderhoud is daarom uiterst belangrijk. Hiermee verminderd de kans op reparatiekosten. Verder zorgt dit voor meer rijplezier. Het verschil is daarbij dat bij een apk enkel wordt gekeken naar de noodzakelijk punten.Kleine en grote onderhoudsbeurt

Het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een kleine onderhoudsbeurt en een grote onderhoudsbeurt. Tijdens een kleine beurt worden alle belangrijke onderdelen gecontroleerd zoals de remmen, het oliepeil, de banden en de vloeistoffen. Hierbij wordt ook de olie ververst en de oliefilter vervangen. Bij een grote onderhoudsbeurt wordt de gehele auto nagekeken. Zo worden onder andere de airco, remblokken, schokdempers, roetfilter en remvloeistof gecontroleerd. Wil je er zeker van zijn dat alles aan je auto goed is, dan is een grote onderhoudsbeurt ideaal. 

 

Wanneer is het verstandig om auto onderhoud te laten uitvoeren?

Het is moeilijk om te bepalen wanneer een auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Hier zijn namelijk geen vast regels voor. Het uitvoeren van auto onderhoud heeft te maken met verschillende aspecten. Zo ligt dit onder meer aan de grootte van de auto, het type auto, de kilometerstand en de leeftijd van de auto. In de meeste gevallen worden de volgende richtlijnen aangehouden: na iedere 30.000 kilometer of om de 2 jaar is het verstandig een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Daarbij wordt een kleine beurt vaak uitgevoerd om de 15.000 kilometer. Bij de nieuwe generatie auto’s krijg je een seintje wanneer er weer onderhoud moet worden uitgevoerd.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 jasonsanches, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.