Nieuwe vestiging voor FIRSTT rijinstructeursopleiding

Nieuwe vestiging voor FIRSTT rijinstructeursopleiding

Onlangs heeft Firstt Rijinstructeur opleidingen twee nieuwe locaties geopend. Naast de vestigingen Eindhoven, Rotterdam en Zwolle heeft het rijinstructeur opleidingsinstituut ook vestigingen in Utrecht en Drachten. 

Firstt is een onderdeel van rijschoolketen NXXT. Ongeveer 50% van alle instructeurs die de cursus heeft afgerond heeft gekozen voor de franchiseformule. En hebben dus een eigen bedrijf gestart. FIRSST heeft in 2012 jaarlijks rond de 150 cursisten en bieden dan ook een opleiding tot rijinstructeur aan. De docenten geven in totaal 6 tot 8 maanden het IBKI-examen. En er worden naast de wekelijkse klassikale lessen ook flextrajecten geboden, waarbij de cursisten vanuit huis zijn opleiding kan volgen. Daarbij is het ook mogelijk dat de cursisten een docent thuis kan ontvangen. 

Naar de 100 Rijscholen 

NXXT is in 2009 in opgericht in Stellendam. Het bedrijf is opgericht door Jan Catsburg, en heeft inmiddels al tachtig rijscholen. In 2017 verwacht NXXT en Firstt te groeien naar 100 vestigingen. 

Jan verteld “Wij merken dat ouders eerst naar de grotere bekende rijscholen kijken, zoals ANWB, maar ook naar NXXT”  En als ze daar niet kunnen slagen, dan pas kijken ze veder veder. 

NXXT doet alles collectief waardoor ze goedkoper kunnen inkopen. Hierdoor worden de lesprijzen weer lager. Waardoor het meer aantrekkelijker wordt voor de ouders en cursisten om een cursusopleiding rijinstructeur nemen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 richardbastemeijer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.