Rijgedrag beoordelen door AXA’s Drive Key

Rijgedrag beoordelen door AXA’s Drive Key

Een autoverzekeraar die je korting geeft op je autoverzekering voor net rijgedrag, het klinkt als muziek in je oren. AXA lanceerde zo’n autoverzekering speciaal voor jongeren. Het enige wat je ervoor moet doen is een Drive Key in de auto installeren. Een Drive Key is een zwarte doos die je ritten volgt en bijhoudt. Door middel van een applicatie wordt je rijscore berekend. De rijscore is tevens de basis voor de premie die voor de autoverzekering betaald moet wordenAXA

De eerste verzekeraar die een systeem lanceert waarbij je korting op je autoverzekering krijgt dankzij goed rijgedrag. Iedereen die ervoor kiest om gebruik te maken van het systeem kan al rekenen op een korting van 20 procent op zijn of haar autoverzekering. Dit kan zelfs oplopen naar 50 procent, afhankelijk van de rijscore die je doorgaans behaalt. AXA wil jongeren bewegen om goed rijgedrag te vertonen.

Wanneer je de applicatie downloadt wordt het meteen inzichtelijk naar welke criteria er wordt gekeken. Er staan vier parameters centraal in de app: hoe snel er wordt opgetrokken en gas wordt gegeven, het stuurgedrag in de bochten, de reactiesnelheid bij het remmen en natuurlijk het belangrijkste: het respecteren van de snelheidslimiet.

 

De Drive Key

De Drive Key moet geplaatst worden in de OBD-poort (diagnose-aansluiting) van je auto. Zo heeft onder andere AXA toegang tot de informatie over je auto. AXA legt online uit waar de poort kan zitten in je auto. Stap twee is de applicatie op je mobiele telefoon installeren en je dient een bluetooth verbinding te maken om je rijgedrag daadwerkelijk te testen. Je krijgt de informatie pas op het einde van je rit te zien, om ervoor te zorgen dat je daardoor niet afgeleid wordt.

 

Kortingspercentages

Uit verschillende testen is naar voren gekomen dat het optrekken en het bochtenwerk lastige punten blijven, zeker in een drukke stad. De score wordt hierdoor beïnvloed. Tussen de 60 en 69 procent dien je 30 procent korting te krijgen, tussen de 70 en 79 procent wordt het 40 procent en de échte uitdaging schuilt in de score van 80 procent waarmee je de helft op je autoverzekering bespaart. De vraag is echter of die score haalbaar is.

 

Rijstijl verbeteren

Je kunt via de site van AXA driveXperience tips bekijken om je rijstijl bij te sturen. De AXA driveXperience is niet verkeerd om inzicht te verkrijgen in je eigen rijgedrag. Wanneer je de parameters ten harte neemt, is dat goed voor je bankrekening en de veiligheid van zowel jezelf als anderen.

 

De applicatie is nog niet af

Er zitten nog een aantal bugs in de applicatie volgens de gebruikers. Zo werd de snelheidslimiet niet altijd goed gemeten en bleek de applicatie af en toe te haperen. Als er dus een aantal verbeteringen doorgevoerd zouden worden, is AXA een innovatieve formule voor jonge autobestuurders om minder premie te hoeven betalen bij goed rijgedrag. Je kunt van AXA gebruik maken tussen de 18-24 jaar of wanneer je pas één jaar in het bezit bent van je rijbewijs tussen je 25 en 29e levensjaar.

 

Kies de goedkoopste autoverzekering

Voldoe je niet meer aan de AXA eisen? Ben je op zoek naar een goedkopere variant? Toen je je autoverzekering afsloot was dat de beste en waarschijnlijk ook nog de goedkoopste autoverzekering op Autoverzekering.nl. Dit kan inmiddels alweer veranderd zijn en daarom doe je er goed aan om regelmatig een vergelijking te maken. Je auto is ouder geworden en de premies kunnen zomaar veranderd zijn. Met een overstap via Overstappen.nl naar een goedkope autoverzekering heb je vaak het geluk dat je extra korting krijgt. Het is zodoende de moeite waard om te kijken of je toe bent aan een andere dekking en nog beter: om te besparen op je premie!

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 astridspr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.