Een laadpas voor op vakantie

Een laadpas voor op vakantie

Als je voor de eerste keer op vakantie gaat met een elektrische auto, kan dat best een beetje eng zijn. Je moet weten waar je je auto kunt opladen, want niet ieder land is geschikt voor elektrische auto’s. In de meeste Europese landen kun je je auto gewoon opladen, voornamelijk in Nederland, Duitsland en Frankrijk zul je op veel plaatsen oplaadpalen vinden. Maar ga je richting Zuid of Oost-Europa dan vind je daar minder laadpalen.Laadpas in het buitenland

Als je een gratis laadpas gaat bestellen, check dan meteen of deze ook dekking heeft in het buitenland. Want ook in het buitenland heb je gewoon een pas of sleutel nodig om je auto te kunnen opladen. Er zijn maar enkele aanbieders van laadpassen die laden in het buitenland ondersteunen, enkele daarvan zijn NewMotion, Maingau en NextCharge.

Accommodatie met laadpaal

Mocht je een overnachting gaan maken, dan is het handig om te checken of er een laadvoorziening aanwezig is. Via platformen zoals Booking.com kun je eenvoudig filteren op accommodaties met laadvoorzieningen. Kom je er niet helemaal uit, dan kun je natuurlijk ook gewoon contact opnemen met het hotel. Op deze manier hoef je niet te wachten tot je auto opgeladen is, en kun je de volgende morgen weer aan je reis verder gaan.

Laadkabel in het buitenland

In Nederland heb je voor het opladen van je elektrische auto een type 2 laadkabel nodig, zowel bij de openbare laadpalen als bij de laadpaal die je (eventueel) thuis hebt staan. Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, kun je ook deze laadkabel gebruiken, echter in sommige landen zoals Frankrijk en Itali kan het voorkomen dat je daar een type 3C kabel nodig hebt. Het is daarom handig om voor de zekerheid zon laadkabel mee te nemen, als je naar Frankrijk of Itali gaat.

Tip: check vooraf welke laadpunten er op je route zitten, zodat je precies weet waar je je auto kunt opladen. Houd daarbij ook rekening met files, en verandering in wegen wat allemaal van invloed is op het actieradius van je elektrische auto.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.