Waar op letten als je een auto gaat huren

Waar op letten als je een auto gaat huren

Zaken er op gelet moet worden bij het huren van een auto

Het huren van een auto is op zich geen moeilijke stap, toch moeten er enkele zaken goed bekeken worden vooraleer u dit doet want door de vele aspecten die er bij komen kijken kan dit toch ingewikkeld lijken.Bij wie huren?

Er zijn 2 soorten firma die auto's verhuren namelijk de autobroker en de autoverhuurder. Het grote verschil tussen de twee is dat de autobroker geen eigen wagenpark heeft en dus de auto regelen bij een klein, lokale verhuurder.

Aspecten waar u moet op letten:

Vooraleerst bij het huren van de wagen kan de verzekering onzekerheid teweeg brengen, vooral bij een broker is dit het geval. Aangezien deze dus geen eigen wagenpark heeft, komt het frequent voor dat u de auto op een plaats moet 'droppen' en de sleutels in een brievenbus of dergelijke moet achterlaten. Hierbij heeft u geen enkele garantie dat ze geen extra surplussen zullen aanrekenen want meestal vinden ze zaken die niet in orde waren volgens hen. Een goede tip hiervoor is het nemen van foto's bij het achterlaten zodat u bewijzen kan voorleggen als u denkt dat deze surplussen niet terecht zijn.

Verder zijn er ook nog enkele aspecten waarop u moet letten want weet dat u een categorie wagen huurt in plaats van een type wagen. In functie hiervan moet u rekening houden met volgende zaken:

  • aantal zitplaatsen?
  • diesel of benzine?
  • airco?
  • kofferruimte groot genoeg?
  • manuele of automatische versnelling?

Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.