Tweedehands auto checken

Tweedehands auto checken

De tweedehands auto checken, dat is toch wel het meest belangrijk dat je kunt doen als je een andere, gebruikte auto wilt kopen. En dan niet alles controleren nadat je het betreffende voertuig hebt gekocht, maar voordat je de auto gaat kopen.De tweedehands auto checken, dat is toch wel het meest belangrijk dat je kunt doen als je een andere, gebruikte auto wilt kopen. En dan niet alles controleren nadat je het betreffende voertuig hebt gekocht, maar voordat je de auto gaat kopen.

En dat moet je altijd doen, hoe aardig de verkoper of de handelaar of garage misschien ook is.

Controleren kan een hoop ellende voorkomen, terwijl je er natuurlijk bij de meeste gevallen van uit kunt gaan, dat er niets aan de hand is, en dat de verkoper helemaal voor de volle 100 prcent eerlijk is.

Maar je koopt de tweedehands auto van jouw zuur verdiende geld, en je moet er waarschijnlijk niet aan denken dat je toch belazerd wordt. Heb je zelf heel veel verstand van auto's, dan kan je dat zelf natuurlijk wel bekijken, maar als je tot de grootste groep Nederlanders behoort, en ook totaal niets weet van auto's, dan kan je toch maar beter het één en ander controleren, of laten controleren.

De RDW ovi check

Controleren, of laten controleren kan je vanzelfsprekend op verschilende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld de ANWB of een garage de tweedehands auto laten keuren, maar je kunt het belangrijkste vanzelfsprekend ook gewoon online doen.

Doe allereerst met het betreffende kenteken, de gratis RDW ovi kentekencheck.

Is dat niet voldoende, of wil je meer weten, laat dan voor een paar euro in ieder geval de kilometerstandcheck doen, eventueel het aantal eigenaren laten controleren, en eigenlijk ook gewoon het schadeverleden opvragen.

Dan ben je tenminste helemaal zeker of er iets, of niets mis is met de tweendehands auto die je wilt gaan kopen.

En dat kost dan nog geen 20 euro in totaal. waarbij de kentekencheck gratis is. Dat is het toch wel waard, om je van een miskoop te weerhouden?

Wees dus veilig. Vraag de voertuiggegevens op, helemaal gratis. Daarin kan je ook meteen de kilometerstandcheck opvragen, het aantal vorige eigenaren, het schadeverleden opvragen, en zelfs meteen even de waarde van de tweedehands auto kan je te weten komen. Weet je ook meteen of de verkoper niet te veel vraagt

En dan weet je echt alles over het voertuig dat je wilt kopen, en kan niemand je meer wat wijs maken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.