Welke leasevormen zijn er?

Welke leasevormen zijn er?

De full-operational lease is een leasecontract waar in principe alle autokosten in n maandbedrag zijn opgenomen (behalve brandstof en btw). Aan het eind van de leaseperiode wordt de auto ingenomen en heeft u de mogelijkheid de auto te kopen. Gedurende de looptijd van het contract heeft u geen omkijken naar de auto. Afhandeling van reparaties, onderhoud of schades wordt allemaal door uw leasemaatschappij geregeld, waarbij u desgewenst verder rijdt in een vervangende auto.


Kostencomponenten in een operational leasecontract:

Kosten van afschrijving en rente De afschrijving (en rente) wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de investering en de restwaarde van de auto. Uw leasemaatschappij kent de occasionmarkt als geen ander en kan daardoor uiterst nauwkeurig de restwaarden van zijn autos bepalen. Door deze expertise in de verkoop van autos zijn wij in staat scherp te calculeren. Zo kunnen zij de leaseprijs voor u en onze klanten zo laag mogelijk houden. Houderschapsbelasting Dit is de nieuwe vorm van motorrijtuigenbelasting. Naast deze houderschapsbelasting komen ook de kosten van deel I/II en de tenaamstellingskosten van het kentekenbewijs, voor rekening van de leasemaatschappij Reparatie, onderhoud en banden Alle kosten voor reparatie, onderhoud en banden komen voor rekening van de leasemaatschappij. Omdat zij iedere dag actief samenwerken met garages en autodealers weten zij precies hoe ze rekenen en hoe ze mogen rekenen. Daarnaast hebben zij speciale afspraken met geselecteerde dealers en garages, waarvan u desgewenst kunt profiteren. De leasemaatschappij kan door deze afspraken een scherp onderhoudscijfer hanteren wat weer resulteert in lage leaseprijzen.

Verzekering

De leasemaatschappij heeft een uitgebreide w.a. + casco (allrisk) verzekering voor haar wagenpark. Een aparte autoverzekering afsluiten is dus niet nodig. Standaard heeft zij een ongevallen-inzittenden-verzekering afgesloten zodat de klanten optimaal verzekerd zijn. In geval van schade is er sprake van een eigen risico van EUR 500,-. De hoogte van het eigen risico blijft vast gedurende de looptijd van het leasecontract. U komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan. Als u in staat mocht zijn tegen een nog lager tarief een auto te verzekeren, bent u natuurlijk vrij de allriskverzekering van de auto in eigen beheer te nemen.

Vervangend vervoer

De leasemaatschappij zorgt altijd voor vervangend vervoer. De kosten voor vervangend vervoer (vanaf 24 uur na het aanbieden van de auto voor onderhoud) zijn in het leasebedrag opgenomen. Tegen zeer voordelige huurtarieven is er altijd direct representatief, vervangend vervoer beschikbaar. Mocht u het stilstaan tot een minimum willen beperken, kunt u op verzoek de optie direct vervangend vervoer in het leasecontract opnemen.

Internationale hulpdienst

Voor alle autos in een wagenpark van is een uitgebreide internationale hulp beschikbaar. Deze hulpdienst geeft u mobiliteitsgarantie na pech of ongeval in binnen- en buitenland. De hulpdienst zorgt voor vervangend vervoer en snelle hulp. De leasemaatschappij zorgt ervoor dat de auto getransporteerd wordt naar de garage en op korte termijn gerepareerd wordt. Een hele zekerheid voor als u op vakantie of zakenreis bent.

Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 joost, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.