Geld besparen met auto onderhoud

Geld besparen met auto onderhoud

Auto rijden kost een hoop geld. Alleen een nieuwe auto kopen is leuk geld uitgeven aan een wagen en daarom kan je beter zorgen dat je verder zo goedkoop mogelijk uit bent.Als autorijder wil je zeker zijn van de betrouwbaarheid van je wagen. Niets is vervelender dan dat je auto niet start of fouten aangeeft op het moment dat je wilt vertrekken. Of erger nog dat je onderweg geconfronteerd wordt met autopech en naast de weg staat met een kapotte auto.

Is autopech te voorkomen?

Pech kan je niet altijd voorkomen maar de kans op pech kan wel verkleind worden. Hoe? Eigenlijk vrij simpel: door minder risico’s te nemen. Met een volle tank heb je minder kans dat je droog komt te staan en maar als je regelmatig het oliepeil checkt heb je ook minder kans dat je te weinig olie hebt en je motor vastloopt. Natuurlijk is een klapband of ander incident niet te voorkomen maar door je auto goed te verzorgen maak je de kans op pech absoluut kleiner.

Auto onderhoud bespaard kosten

Geld uitgeven aan een auto is alleen leuk als je een nieuwe koopt. Maar APK, reparaties en onderhoud zijn nooit leuke kosten. Feit is dat reparaties meestal meer geld kosten dan onderhoud en reparaties komen altijd onverwacht. Dus ook financieel heb je geen rekening gehouden met een dure reparatie. Het voordeel van auto onderhoud is dat je dit wel kunt plannen. Je hebt al een bedrag gereserveerd op het moment dat het uitkomt. Bij een goede onderhoudsbeurt detecteert de monteur welke problemen kunnen ontstaan met de auto en kunnen deze tijdig worden opgelost. Hierdoor wordt je niet opgezadeld met een kapotte auto op de meest vervelende momenten en zijn de kosten lager dan wanneer zaken echt stuk gaan en er meestal meer schade of onveilige situaties ontstaan. Het is verstandig een auto die al een aantal jaren oud is jaarlijks te laten onderhouden (samen met de APK) en een nieuwe auto kan de eerste jaren toe met minder regelmatige controles.

Erkend autobedrijf

Het is allang niet meer zo dat auto onderhoud uitgevoerd dient te worden door een autodealer. Veel allround autobedrijven zijn Bovag erkend en hier kan je prima je auto onderhoud laten uitvoeren.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 DeVries, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.