Auto importeren uit Duitsland

Auto importeren uit Duitsland

Het importeren van autos wordt steeds populairder en niet voor niets. Autos importeren uit Duitsland heeft namelijk vele voordelen. Het grootste voordeel is ook meteen de belangrijkste: het grote prijsverschil. Maar naast het prijskaartje zijn er nog een aantal belangrijke redenen om je auto in Duitsland uit te gaan zoeken. Wat die voordelen zijn en hoe het importeren werkt, leggen we je in dit artikel uit!De voordelen van een auto importeren uit Duitsland

Dat het importeren van een auto uit bijvoorbeeld Duitsland populair is heeft een goede reden. Auto’s zijn namelijk al jaren aanzienlijk goedkoper in het buitenland. Dit komt doordat een groot deel van de BPM (de aanschafbelasting op nieuwe auto’s) afgeschreven kan worden. Dit betekent dat je dus niet het hele bedrag aan BPM hoeft te betalen en dat scheelt nogal! Daarnaast zijn de auto’s in Duitsland vrijwel altijd veel luxer uitgerust dan de auto’s in Nederland. Het is dus mogelijk om voor een relatief lage prijs een luxe auto te importeren uit Duitsland met alles erop en eraan. Nederland daarentegen is een vrij duur land voor de aankoop van een nieuwe auto en dan heb je vaak nog niet eens alle extra opties. Des te meer reden om eens bij de buren te gaan kijken. Doordat in Duitsland het aanbod aan nieuwe auto’s veel groter is, liggen de prijzen automatisch lager. Een auto importeren uit Duitsland is dan ineens een stuk aantrekkelijker!

Zonder kennis een auto importeren uit Duitsland

We vallen maar meteen met de deur in huis: het vergt heel wat kennis en ervaring voor je een auto uit Duitsland kunt importeren. Gelukkig is het met de jaren wel makkelijker geworden door de populariteit, maar het papierwerk blijft toch een flinke klus. Je moet goed letten op de kleine lettertjes om te voorkomen dat je een kat in de zak koopt en je wilt zelf gewoon bezig zijn met de auto en niet alles eromheen. Er zijn verschillende partijen die jou hierbij kunnen helpen. Wellicht staat jouw droomauto binnenkort op je pad. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.