Wieldoppen kopen: Waar moet je op letten?

Wieldoppen kopen: Waar moet je op letten?

Ben jij van plan om het exterieur van je auto te stylen? Dan moet je natuurlijk op veel zaken letten bij het inkopen en bij het monteren. Maar zoals veel zaken moet je één ding tegelijk doen. Dus laten we het nu over wieldoppen hebben.Wat zijn wieldoppen?

Als je snel en goedkoop je auto wilt stylen, zijn wieldoppen ideaal. Het is een stuk goedkoper dan nieuwe velgen aanschaffen en hierdoor kan je ook andere designs kiezen. Wel moet je op een aantal dingen letten. De eerste zaak is het verschil tussen velgen en wieldoppen. De velg is het onderdeel van je wagen waar de band omheen zit. Een auto kan dus niet zonder velgen. Wel kan hij zonder wieldoppen. Deze kan je namelijk op je velg monteren. De primaire functie van wieldoppen is om je auto op een voordelige wijze er mooier uit te laten zien. Maar er zijn nog andere zaken waar je op moet letten!

De maat

Voor wieldoppen zijn er een aantal verschillende maten, elke velg is namelijk ook anders. Je moet er goed voor zorgen dat de wieldop op je velg past. Hoe weet je nou dat je wieldop op je velg past? Kijk naar de banden! Hier staat een code op, bijvoorbeeld: 205/45R14. Dan moet je naar het getal achter de ‘R’ kijken. In dit geval zijn de wieldoppen 14 inch groot. Je kunt ze vaak krijgen vanaf 12 inch tot en met 17 inch.

Kunnen er wieldoppen op je banden?

Naast de maat moet je ook kijken of er wel wieldoppen op je banden kunnen. Een handige truc is om naar de kleur van de velgen te kijken. Op lichtmetalen velgen kan je geen wieldoppen monteren. Dit is niet erg, want lichtmetalen velgen zijn al stijlvol van zichzelf. Op zwarte stalen velgen kan je dan wel weer wieldoppen monteren. Dan gaat je auto er toch weer stralend uit zien!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.