Automover, wat is het eigenlijk?

Automover, wat is het eigenlijk?

Een automover (cq. carmover) is een karretje wat men onder de wielen van een auto plaatst. Na plaatsing onder alle wielen, is het mogelijk om  de auto te verplaatsen zonder gebruik van de eigen krachtbron. Een carmover maakt onderdeel uit van autogereedschappen.Voor wie is een automover interessant?

Een automover is interessant voor hobbyisten, stallinghouders en garagisten die voertuigen hebben staan die niet op eigen kracht kunnen bewegen. Door middel van een automover kunnen zij eenvoudig de voertuigen verplaatsen in bijvoorbeeld hun werkplaats.

Verschillende soorten automovers

Er zijn diverse soorten automovers op de markt. De één is makkelijker bedienbaar dan de andere. De goedkopere varianten hebben bijvoorbeeld geen ingebouwde krik. Hierbij dient u de eigen krik onder de auto te plaatsen. Nadat het voertuig omhoog is gegaan, is er ruimte ontstaan om de mover onder het wiel te plaatsen. Naast dit model, zijn er ook versies die een ingebouwde hydraulische pomp hebben. Door middel van deze pomp vormen de rollen zich om de band, waarna u de auto eenvoudig omhoog pompt. Laatstgenoemd model is gebruiksvriendelijker en tevens sneller plaatsbaar dan eerstgenoemde.

Prijzen

De prijzen van automovers lopen sterk uiteen. Ook hier geldt: goedkoop is duurkoop. Wanneer de auto door de mover zou heenzakken, kan dit een gigantische schadepost opleveren. Het model waarbij een krik benodigd is brengt tevens een extra risico met zich mee; de auto kan van de krik vallen. Het advies is daarom om een hydraulische automover van goede kwaliteit te kiezen. Prijzen voor kwalitatief hoogwaardige automovers liggen rond de ca. €600,-.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 TaxFix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.