Short lease en de voordelen

Short lease en de voordelen

We kennen allemaal wel full-operational lease. Je leaset voor een vast bedrag per maand een auto en bij het maandbedrag dat je betaalt zijn zaken als wegenbelasting, verzekering, reparatie en onderhoud en pechhulp inbegrepen. Je betaalt alleen de brandstof nog extra bovenop de maandelijkse leaseprijs. Wie nog flexibeler wil leasen, die kiest echter voor short lease. Deze manier van leasen biedt namelijk heel veel voordelen.Minimaal twee en maximaal twaalf maanden
Grootste voordeel van short lease is wel dat je het per week op kunt zeggen, zonder opzegtermijn of ander addertje onder het gras. Je leaset een auto voor minimaal twee en maximaal twaalf maanden en kunt dus per week het contract opzeggen. Deze manier van leasen biedt nogal wat voordelen. Zo is het een ideale leasevorm als je elk jaar in een nieuwe auto wilt rijden.  Door het aangaan van een contract voor short lease zoek jij jezelf elk jaar gewoon een nieuwe auto uit.

Ideaal als je auto’s uit wilt proberen
Deze kortdurende en flexibele leasevorm is ook perfect als je auto’s uit wilt proberen. Stel je overweegt een hybride of elektrische auto te gaan rijden, maar wilt graag eerst weten of dit eigenlijk wel geschikt voor je is. Door voor short lease te kiezen ondervind je onder wisselende omstandigheden of elektrisch rijden ook daadwerkelijk iets voor je is.

Ook ideaal voor startende ondernemers en zzp’ers
Ook voor zzp’ers en startende ondernemers is deze wijze van leasen perfect. De financiële risico’s zijn beperkt omdat je het contract dus op heel korte termijn kunt beëindigen en niet vastzit aan dure, langlopende contracten. Om voor deze wijze van leasing in aanmerking te komen hoef je bovendien geen jaarrekeningen te laten zien en rijd je dus al heel snel in een jonge en representatieve auto die past bij je prille onderneming.

Beschik altijd over een flexibel wagenpark
Wil je als bedrijf over een flexibel wagenpark beschikken? Kies dan voor short lease en je kunt steeds voldoen aan de wisselende mobiliteitsvraag als gevolg van groei of krimp. Zo voorkom je dat je steeds langdurige contracten af moet sluiten, auto’s die als er sprake is van krimp allemaal stilstaan op de parkeerplaats en waaraan hoge kosten verbonden zijn.  En als je wilt, dan wordt de auto bij je op de stoep afgeleverd. Over flexibiliteit gesproken.

Voor een eerste arbeidsovereenkomst
Ook als je een eerste arbeidsovereenkomst met iemand aangaat is shortlease een ideale manier van leasen. Een eerste arbeidscontract is vaak voor een periode van een half jaar en bij die periode past deze leasevorm dus echt perfect. Na dat half jaar kan de situatie opnieuw bekeken worden. Vaak wordt het arbeidscontract dan nogmaals voor eenzelfde periode verlengd. Ook die periode is uiteraard weer prima te overbruggen met shortlease.

Inclusief verzekering, reparatie en onderhoud
En ook bij deze flexibele manier van leasen zijn bij het maandbedrag in elk geval de belasting, de verzekering, onderhoud en reparatie, pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen. Bovendien is van een beperkt aanbod absoluut geen sprake. Je hebt vaak dezelfde keuze als dat je bij full-operational lease hebt.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.