Wat houdt chiptuning in en is het veilig?

Wat houdt chiptuning in en is het veilig?

Motormanagement optimalisatie van personenauto's ook wel chiptuning genoemd. Maar wat is het en is het veilig voor mijn auto? Het doel van motormanagement optimalisatie is om de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken.Wat is Chiptuning

Iedere auto heeft een maximum qua prestaties. Hierbij houdt de fabriekant een  zogeheten 'veiligheidsmarge' aan. Dit wordt mede gedaan zodat de motor onder hevige omstandigheden en met slechte vloeistoffen(olie en brandstof) alsnog goed kan functioneren. Vaak is het zo dat deze veiligheidsmarge ver onder de maximale grens ligt van wat de motor daadwerkelijk aankan. Je kunt je auto dus best laten chippen zonder dat dit problemen opleverd. Maar vraag altijd voor het chiptunen deskundig advies.

Is Chiptunig veilig

Chiptuning is in de meeste gevallen gewoon veilig voor je auto. Hou er wel rekening mee dat je dit altijd door een profesioneel bedrijf laat uitvoeren. Ga niet opzoek naar goedkope chiptuning via marktplaats. Want goedkoop is vaak duurkoop bij een verkeerde chiptuning kan het je hele motor beschadigen. Als het goed gebeurd is er vaak weinig aan de hand. Je auto wordt vaak sneller, zuiniger en presteerd beter!

Waar je auto laten Chiptunen

Je moet altijd opletten als je je auto laat chiptunen. Laat dit altijd door een bedrijf doen die een ruime ervaring hebben met het chiptunen van je auto. Kijk altijd wat voor garantie je krijgt en goedkoop is vaak duurkoop!

Wilt u meer weten over chiptuning, auto chippen, EGR oplossigen en over Eco tuning dan bent u van harte welkom bij Chiptuning Ede. Neem vandaag nog contact op via telefoonnummer 0318 250 555. De medewerkers staan u graag te woord.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Korting, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.