Geld besparen bij parkeren op Schiphol

Geld besparen bij parkeren op Schiphol

Als je vliegt vanaf Schiphol, of dit nou voor vakantie is of voor een zakelijke reis, moet je eerst op Schiphol komen. En hoewel het openbaar vervoer vaak een goede optie is, verkiezen velen het komen met de auto toch echt boven de trein. Dit brengt wel een andere kwestie aan het licht, namelijk het parkeren op Schiphol. Want dit loopt toch vaak aardig in de kosten. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je geld kunt besparen op een parkeerplaats op Schiphol.  1. Reserveer vooraf een parkeerplaats

 

Het wordt absoluut niet aangeraden om gewoon maar naar Schiphol te rijden en op de bonnefooi een parkeerplaats te zoeken. Veel beter kun je een ruime tijd van tevoren aan de slag gaan met het online zoeken naar parkeeropties. Het zal namelijk ook een hoop geld schelen als je een aantal weken voor je vlucht een parkeerplaats reserveert, ten opzichte van een dag van tevoren. Er zal dan ook veel meer plek zijn op de wat goedkopere parkeerplaatsen, wat ook meehelpt.

 

  1. Lees veel reviews

 

Via internet kan een bedrijf zich een stuk positiever voordoen dan dat het daadwerkelijk is. Zo kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht bij aankomst, zonder dat je daarvan op de hoogte was gebracht. Er zijn genoeg websites te vinden waar je parkeerdiensten met elkaar kunt vergelijken. Op deze sites zijn vaak ook veel reviews te vinden, waarop klanten die ervaring hebben met een bedrijf hun klachten en positieve reacties delen. Zo weet je welke parkeerdiensten je moet mijden, en welke niet.

 

  1. Kies niet blind voor een optie inclusief transfer

 

Het klinkt heel mooi als een parkeerdienst een transfer aanbiedt van de parkeerplaats naar de luchthaven, maar vaak zijn er goedkopere alternatieven om naar de luchthaven te komen. Probeer dus ook eens te kijken naar bedrijven die het niet hebben over vervoer, en kijk of deze parkeerplaatsen een goede busverbinding hebben. De bus is vaak erg goedkoop, en er rijden er veel van rondom Schiphol.

 

  1. Overweeg park, sleep & fly

 

Zeker als je in de nacht of vroeg in de morgen vliegt kan een zogenaamde ‘double deal’ voordelig zijn. Zo kan je je auto bijvoorbeeld bij een hotel parkeren, als je hier een nachtje voor je reis slaapt. Een hotel kan hiervoor goede tarieven bieden, en bovendien sla je twee vliegen in een klap; parkeren en overnachten!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.