Auto importeren uit Duitsland onverminderd populair

Auto importeren uit Duitsland onverminderd populair

Het aantal auto’s dat afgelopen jaar is geïmporteerd is 14% meer dan het jaar daarvoor. En een groot deel van die geïmporteerde auto’s is afkomstig uit Duitsland. Wat maakt het importeren van gebruikte auto’s uit Duitsland nou zo populair? We hebben uitgezocht wat de voornaamste redenen zijn van het feit dat er steeds meer auto’s uit Duitsland worden ingevoerd.De redenen voor de toenemende occasion import vanuit Duitsland ligt op meerdere vlakken.  Het financiële voordeel dat met auto-import is te realiseren is een voornaam, maar zeker niet de enige reden voor de toenemende belangstelling. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

 

Keuze uit veel auto’s in Duitsland

In Nederland staan zo’n half miljoen gebruikte auto’s te koop, de Duitse occasionvoorraad is echter een stuk groter met meer dan 2 miljoen aangeboden gebruikte auto’s. Doordat er zoveel aanbod is, en er dus flinke concurrentie is tussen de aanbieders, zijn de prijzen over het algemeen een stuk lager.

 

Duitse auto’s zijn completere

Doordat de nieuwprijs van auto’s in Duitsland door het ontbreken van BPM een stuk lager ligt, kiezen veel Duitse autokopers ervoor om de auto veel completer aan te kleden. Waar we het in Nederland vaak moeten doen met stoffen bekleding en een radio CD speler, zijn de exemplaren in Duitsland vaak voorzien van alle mogelijke opties zoals fraaie lederen bekleding, een panorama dak, uitgebreid navigatiesysteem, en forse lichtmetalen velgen met brede banden.

 

Jahreswagens

Duitse autofabrikanten gebruiken overgebleven ruimte in de productiecapaciteit om auto’s voor eigen gebruik te bouwen. Deze worden vaak met alle mogelijke opties uitgerust en vervolgens voor een kleine vergoeding aan medewerkers van de fabrikant ter beschikking gesteld. Na een bepaalde periode (vaak 3 tot 6 maanden) worden deze auto’s via het eigen dealernetwerk ter verkoop aangeboden.

 

Pünktlich und gründlich

Dat Duitsers vaak veel preciezer te werk gaan kan vervelend zijn als je in hun bureaucratie of juridische molen belandt.  Als je een gebruikte auto koopt is het echter vaak een zegen. Doordat de Duitse autobezitter zo precies en nauwkeurig is, zijn hun auto’s vaak ook tot in de puntjes onderhouden. Elke onderhoudsbeurt wordt vaak bij exact de juiste kilometerstand uitgevoerd en bijgehouden in het (digitale) onderhoudsboekje.

Ook financial lease via MrWheelson
De start-up MrWheelson lift mee op het succes van de importauto’s. Op de occasion website worden ruim 150 duizend occasions aangeboden die een juiste achtergrond hebben, schadevrij zijn, worden aangeboden door merkdealers, niet ouder zijn dan 5 jaar en niet meer hebben gereden dan 80 duizend kilometer. Uniek is dat de prijzen zijn omgerekend naar Nederlandse rijklaarprijzen inclusief BTW, BPM, RDW keuring, inspectie ter plaatse, verzekerd transport en aflevering via een dealer bij jou in de buurt. Als extra zekerheid wordt er ook 12 maanden garantie gegeven en is het mogelijk een via de site financial lease op deze importauto’s te regelen. Ook jouw huidige auto kan ingeruild worden op de importauto. Hierdoor heb je wel de lusten van het importeren van auto, maar niet de nadelen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Autoimporteren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.