3 manieren om je auto te verkopen

3 manieren om je auto te verkopen

Je oude auto verkopen kan een lastig karwei zijn. Je moet nadenken over de marktwaarde, de onkosten die je tijdens de verkoop maakt en de prijs die je nog voor de wagen wilt krijgen. Veel mensen hebben achteraf toch het gevoel dat ze niet de beste deal hebben gekregen. Ze blijven dan zitten met een vervelende smaak in de mond, terwijl de extra inkomsten eigenlijk juist tot tevredenheid moeten stemmen. Wat kun je hiertegen doen? Wat zijn 3 manieren om je auto te verkopen voor een goede prijs?Bepaal de marktwaarde

In de eerste plaats is het van belang om jezelf goed te informeren. Je wilt als de deal beklonken is niet ondervinden dat je een veel te lage prijs hebt gevraagd. Kijk daarom om te beginnen eens op internet buurt welke auto’s er te koop staan. Je zoekt dan natuurlijk specifiek naar de auto die je verkoopt en het model. Afhankelijk daarvan kun je een geschikte prijs bepalen voor je bolide. Hier kleven natuurlijk wel een aantal haken en ogen aan. De auto die jij hebt staan, verschilt ongetwijfeld van de exemplaren die te koop staan. Twee auto’s zijn zelden identiek. Gebruik de prijs die je vindt daarom als leidraad, maar ga zeker niet te snel overstag. Laat je dus niet te snel uit het veld slaan door een koper die toch afhaakt, of die je wijst op een andere verkoper die een lagere prijs vraagt. Als je genoeg voorwerk hebt gedaan, weet je wat je auto waard is.

 

Welke reparaties heb je gedaan?

Om de waarde te bepalen kun je ook kijken naar keuringen of reparaties die je recentelijk hebt uitgevoerd. Heb je bijvoorbeeld net de banden vernieuwd, of de remschrijven vervangen, dan is de kans groot dat je auto zomaar een paar honderd euro meer waard is. Hetzelfde geldt voor een APK-keuring. Is de auto net door de keuring gekomen? Dan hoeft de koper zich daar de komende tijd geen zorgen meer over te maken. Het is daarom belangrijk om de papieren van de auto goed up-to-date te houden. Zorg voor een onderhoudsgeschiedenis en voer kleine reparaties zelf uit. Vaak zijn de kosten minimaal, maar het rendement enorm. Met een klein beetje werk is je auto ineens veel meer waard!   

 

Het werk uit handen geven

Besteed je jouw kostbare tijd liever aan iets anders? Dan kun je het werk ook uit handen geven. Je kunt de auto laten verkopen door een goede vriend, met verstand van zaken, of door een professioneel bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de diensten van een veilingsite, zoals Autoveiling Holland om je auto te verkopen. Wanneer je de auto aanmeldt, wordt deze aangeboden aan tientallen kopers. Vervolgens krijg jij het hoogste bod toegestuurd en kun je bepalen of je dit accepteert. Veel minder regelwerk dus, terwijl je wel een scherpe deal krijgt. Kortom: doe genoeg voorwerk, zorg voor goed onderhoud, of geef de zaak uit handen. Als je die tips opvolgt, krijg je gegarandeerd de beste prijs voor je oude auto!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 merweb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.