Laat u auto keuren en repareren voor een veilige rijervaring

Laat u auto keuren en repareren voor een veilige rijervaring

In dit artikel ga ik u wat vertellen over waarom uw auto regelmatig onderhoud nodig heeft, wat er bij uw auto wordt gedaan als u de APK heeft en wat de mogelijke kosten daarvan kunnen zijn. Maar om te beginnen;Waarom is uw auto onderhouden belangrijk
 

Ik hoef hier in principe niet heel veel over te zeggen. Maar aan de hand van uw remmen wil ik dit gaan uitleggen. Als u remt komen er bij elk wiel de remblokken tegen de stalen schijven aan. Het remsysteem is ontworpen dat alleen de remblokken zullen slijten, maar als deze niet goed worden onderhouden zullen niet alleen de remblokken gaan slijten maar ook de stalen schijven. Als u dit moet gaan repareren, bent u veel meer geld kwijt dan als u regelmatig uw auto laat onderhouden, en dus ook uw remblokken.

Het is dus eigenlijk het voorkomen van eventuele reparaties en iedereen weet dat voorkomen beter is dan genezen. U krijgt dus een veiligere auto, het kost op de lange termijn minder omdat u geen dure reparaties hoeft uit te voeren maar alleen de onderhoudskosten.

De kosten van onderhoud en reparatie liggen in Nederland voor een kleine auto rond de achtendertig euro per maand, voor een grote kleine auto rond de negenenveertig euro per maand, voor een kleine middenklasse ligt dit rond de tweeënzestig euro per maand en voor een gewone middenklasse ligt dit rond de achtentachtig euro per maand. Het ligt dus erg aan wat voor auto u heeft, hoe hoog de kosten voor onderhoud en reparatie ligt.

APK Zoetermeer

Ik ben zelf woonachtig in de Zoetermeer dus ga ook altijd naar een autobedrijf in Zoetermeer. Ik heb voor dit blog even contact met hun garage in Zoetermeer om wat meer informatie te verkrijgen over de APK-controles.

De punten die worden gecontroleerd bij een APK zijn voor de veiligheid in het verkeer. Daar vallen onder andere de banden, sturen, wielophanging, carrosserie, de remmen en de verlichting. Voor de volledige lijst kunt u op internet bij de RDW deze vinden.

Het is verplicht vanuit de regering om dit uit te voeren. Er wordt een rapport opgemaakt waarin alle punten, advies punten en eventuele punten die voor reparatie goed zijn. Voor sommige punten moet u verplicht een reparatie doen om het APK-rapport te krijgen en voor andere is dit weer niet verplicht. Toch raad ik u wel aan om dit zo snel mogelijk te vervangen. Het APK-rapport is ook erg waardevol op te bewaren omdat in sommige landen naar gevraagd kan worden.

De prijs van een Apk-keuring ligt verschillende per bedrijf. Bij de RWD is er een all-in prijs voor een keuring is bij hun nog geen €25,- euro.

Bron: https://www.smitsauto.nl/apk-zoetermeer


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Dave, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.