Motorolie vervangen doe je zo

Motorolie vervangen doe je zo

Hoe kun je zelf je motorolie verversen? Als je een beetje handig bent is dit een heel eenvoudig klusje, zelfs als je geen verstand hebt van auto’s. Let op dat je motorolie gebruikt van een gerenommeerd merk zoals, Castrol motorolie.Eerst moet je ervoor zorgen dat je motor en dus de motorolie is afgekoeld. Als je net hebt gereden is het dus handig om eerst een uurtje te wachten voordat je begint met het verversen. Anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Als de motor is afgekoeld kun je beginnen. Zorg ervoor dat je auto recht staat, zodat je alle olie uit het motorblok kan laten lopen. Als je er niet goed bij kunt, kun je de auto op een verhoging zetten.

Draai vervolgens de oliedop los en plaats een emmer of opvangbak onder de auto. Draai de carterplug los en de olie stroomt eruit. Als alle olie eruit is, kun je de oliefilter losdraaien. Vervang de oliefilter door een nieuwe en maak met een doek de opening schoon.

Plaats nu een trechter in de vulopening aan de bovenkant van het motorblok en giet de nieuwe motorolie in het gat. Gebruik hiervoor ongeveer vier liter olie. Controleer het oliepeil nadat je een paar minuten gewacht hebt. Als er nog niet genoeg inzit, vul je het nog een beetje bij.

Let op dat je de juiste viscositeit motorolie gebruikt, oftewel of de motorolie de juiste dikte heeft voor jouw auto. Voor een personenauto is dit bijvoorbeeld Castrol 10W40.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 ltraffic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.