Kentekencheck

Kentekencheck

Het RDW (rijksdienst voor wegverkeer) legt alle gegevens vast van een voertuig. Het gaat om de APK datum, de eigenaren, de soort eigenaar, het gewicht, brandstofverbruik, catalogusprijs en natuurlijk ook de datum van de eerste tenaamstelling (het bouwjaar). Het zijn gegevens welke allemaal vastgelegd worden in het systeem en waar iedereen eigenlijk toegang tot kan krijgen. Bij een kentekencheck is dit ook het geval. Het is dan mogelijk om al deze gegevens op te vragen.

Het is vaak zo, dat het RDW per auto een specifiek aantal kenmerken vastlegt. Wanneer het om algemene gegevens gaat dan kun je deze vaak ook op het internet weer vinden. Denk aan de bandenmaten, de motorgegevens en specifieke afmetingen van de auto en het model.Check de kilometerstand

Wanneer je een kentekencheck doet dan krijg je al veel informatie. Het is echter zo, dat je ook op andere zaken moet letten. Denk hierbij aan de kilometerstand van de auto. Is het een logische stand? Zit er een Nationale Auto Pas bij de auto om zo zeker te weten, dat er niet geknoeid is met de kilometerstanden?

 

Een WOK?

Het is mogelijk, dat een auto een WOK heeft (Wachten op keuring). Het is een aantekening waarmee je kunt zien in het kentekenregister, dat een auto tijdelijk was ingetrokken en nu weer beschikbaar is. Het RDW heeft de auto opnieuw goedgekeurd. De WOK historie zal je niet bij veel auto’s zien. Wanneer het echter om een schadeauto gaat is het wel het geval. Het is een goed instrument om direct te zien of een occasion een duister verleden heeft gehad. Als je het niet ziet dan betekent het natuurlijk niet, dat de auto nooit een ongeluk gehad kan hebben. Het is echter uit te sluiten, dat het om een serieus en groot ongeluk ging.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.