Elektrisch rijden en laadpalen

Elektrisch rijden en laadpalen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het is immers een efficiënte keuze hier gebruik van te maken want het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Je kunt hierbij gebruik maken van een zakelijke laadpaal.Gebruik maken van laadpalen brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is stroom goedkoper dan gas, benzine of diesel en er wordt geen accijns op geheven. Tevens hoef je minder belasting te betalen; er wordt immers geen PBM geheven waardoor dit al duizenden euro’s kan schelen dan wanneer je een traditionele auto aanschaft.
Er zijn meerdere mogelijkheden om zelf stroom op te wekken om je auto op te laden, en er komen er verschijnen steeds meer laadpalen in ons land. Elektrische auto’s stoten verder geen CO2, stikstof en fijnstof meer uit.

Helaas zijn er ook een aantal nadelen op te noemen wanneer je elektrisch wil rijden. Zo zijn ze minder goed bestand voor lange afstanden, want je rijdt gemiddeld met een volle accu ongeveer 200 km. Voor korte ritten is dit geen probleem, maar voor langere afstanden wel. Ook duurt het opladen langer dan wanneer je tankt. Het kan namelijk vier uur lang duren voordat je accu weer helemaal vol is. Echter biedt een laadpaal thuis hier wel een uitkomst. Bovendien bestaan er ook snelladers waarmee de batterij van je auto binnen een half uur weer voor 80% opgeladen is. Bovendien hebben elektrische auto’s een lagere maximumsnelheid dan brandstofauto’s. Zo rijdt je met een elektrische auto vaak een maximumsnelheid van rond de 150 km per uur. 

Als je toch voor een elektrische auto wil gaan kun je kiezen uit meerdere laadopties. Een laadpaal kun je voor thuis aanschaffen zodat je hier op een gemakkelijke manier gebruik van kan maken. Hier heb je een laadpaal voor nodig, naast een laadkabel en een laadpas. Hierdoor kun je altijd gebruik maken om je elektrische auto op te laden. Tevens kan het bedrijf waarvoor je werkt er baat bij hebben om een laadpaal te plaatsen voor zijn klanten, bezoekers en medewerkers. Het handige hierbij is dat laadpalen in 1 systeem gekoppeld worden en dat het betreffende bedrijf zelf de tarieven mag bepalen. Voor meer informatie hierover kun je kijken op de volgende link: laadpaal bij bedrijf.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Annekoos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.