Industrial silencer | De verschillende soorten geluiddempers

Industrial silencer | De verschillende soorten geluiddempers

Een Industrial silencer komt in verschillende soorten en maten. Geluiddempers worden gebruikt op industriële werkplaten, waar veel geluid wordt geproduceerd. Geluidproductie op werkplaatsen mogen de wettelijke maximale productie niet overschrijden. De eisen voor het produceren van geluid kan per regio verschillen. Er zijn verschillende manieren om het geluid op de werkplek te verminderen. In dit artikel zullen wij gaan vertellen over industriële geluiddempers. Deze producten komen in verschillende soorten en maten, als u hier meer over wil weten, lees dan snel verder.



Reactieve geluiddempers

Een reactieve geluiddemper is te vergelijken met een demper van een auto. Het is een demper met verschillende kamers, wat bestaat uit buizen.  Door deze kamers, kaats het geluid weer terug naar de bron. Zo wordt de volume effectief gereduceerd. De reactieve geluiddempers zijn niet voorzien van akoestische isolatie, dit betekent dat het slecht het geluid verminderd. Het voordeel van deze demper is dat het een vrij eenvoudig  en klein ontwerp heeft.

Absorptiegeluiddempers

In tegenstelling tot de bovengenoemde demper, is de absorptiegeluiddemper gericht op het absorberen van geluid in plaats van weerkaatsen. Deze geluiddemper gebruiken materialen die het geluid opnemen. Terwijl het geluid langs het isolerende materiaal gaat worden de geluidsgolven omgezet in energie. Deze demper kon op maat worden gemaakt en aangepast worden aan de overheersende frequenties.

Stoomuitlaatdempers

Stoomuitlaatdempers zijn ook wel de gasuitlaatdempers. Dit is een Industrial silencer die het vaak in de industrie wordt gebruikt bij hele grote geluidproductie. Bij grote ventilatie gaten worden grote ventilator dempers gebruikt om het geluid naar een veilig niveau te brengen. De hogedruk openingen komen vaak voor bij gasverwerking en bij chemische verwerking.

Combinatiedempers

Combinatiegeluiddempers bevatten elementen van verschillende soorten industriële geluiddempers. Deze demper doen het geluid weerkaatsen en absorberen. De combinatiedemper zijn het meest effectief om van grote hoeveelheden geluid terug te brengen naar een veilig niveau.

Wil u meer weten over een combinatiedemper voor op uw werkplaats? Dan raden wij aan om contact op te nemen met een expert op dit gebied die u goed kan helpen.


© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.