5 tips om de productiviteit in je magazijn te verhogen

5 tips om de productiviteit in je magazijn te verhogen

Krijg jij het gevoel dat de productiviteit in jouw magazijn nog niet optimaal is? Maar weet je nog niet precies hoe je het kunt verhogen? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres belandt. Je zult er namelijk via 5 tips, zoals het gebruik van palletheffers, achter komen hoe jij dit voor elkaar krijgt.



Optimaliseer de werkplek

Je kunt de productiviteit verhogen door optimale omstandigheden te creëren. De ideale temperatuur om aan het werk te gaan is bijvoorbeeld tussen 14 en 18 graden. Daarnaast wil je ook dat het licht optimaal is door te zorgen dat er tussen de 100 en 300 lux in het magazijn is. Ook wil je niet veel geluid in het magazijn hebben. Zorg er daarom voor dat de vloeren in het magazijn effen zijn.

Gebruik een foliewikkelaar

Magazijnwerkers folie laten wikkelen is veel minder efficiënt en te intensief. Gebruik daarom foliewikkelaars die alles automatisch doen. Jouw magazijnwerkers zullen je later bedanken hiervoor.

Voorkom blessures

Veel mensen die in het magazijn werk krijgen op den duur klachten aan hun lichaam. Een antivermoeidheidsmat zorgt ervoor dat ze niet te lang in dezelfde houding staan, waardoor deze klachten minder vaak voorkomen en magazijnmedewerkers langer door kunnen werken.

Het nut van voice picking

Wanneer jouw medewerkers een headset gebruiken met voice picking, zullen ze zonder op hun apparaten te kijken precies weten waar ze naartoe moeten voor hun volgende order. Efficiënter kan het niet.

Verplaats goederen op de juiste wijze

Tot slot kun je de efficiëntie in jouw magazijn verhogen door middel van palletheffers. Deze zijn namelijk geoptimaliseerd om alle orders die op een pallet binnen zijn gekomen, te verplaatsen. Naast dat ze makkelijk te bedienen zijn, is de kans op een ongeluk ook vele malen kleiner hiermee.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.