De toestand van de bodem inzichtelijk met kade inspectie

De toestand van de bodem inzichtelijk met kade inspectie

Veel havenbedrijven kunnen niet zonder de haven. Het is dus van groot belang dat er een goede kade inspectie plaats vindt. En dat kan alleen met een echt gespecialiseerd bedrijf



Kade inspectie inzichtelijk gemaakt

Wanneer er kade inspectie plaats vind gaan wij met gespecialiseerde duikteams te werk. Wanneer alles geanalyseerd is wordt er een rapport opgesteld. Dit rapport is het belangrijkste resultaat van de inspectie. Dit is namelijk de manier waarop wij onze klanten de bevindingen kunnen presenteren. Met de analyses die wij maken kunnen de meeste mensen niet zoveel. Omdat het een vak apart is. Met de rapportage staan de bevindingen gedetailleerd beschreven en zijn er aanbevelingen gedaan met de volgende stappen. Deze aanbevelingen kunnen variëren van een eerstvolgende inspectie in een maand tot direct ingrijpen op een bepaald punt.

Het belang van periodieke inspectie

Inspectie en monitoring zijn een momentopname. En de inzichten die wij op een enkel moment vinden zijn niet altijd veelzeggend. Wanneer en duidelijk schade te zien is zou het logisch zijn om direct in te grijpen, maar wanneer later blijkt dat de erosie zodanig laag is dat dit nog wel een jaar of twee goed blijft hoeft dat niet. Door dus langere periodes te gebruiken voor de inspectie kunnen er duidelijke berekeningen gemaakt worden over wanneer het nodig gaat zijn om in te grijpen. Je kunt het vergelijken met een jaarrekening. Het is een momentopname en zegt wel wat, maar niet alles. Daarvoor is het belangrijk om meerdere periodes te analyseren zodat er een goed onderbouwde conclusie gemaakt kan worden. Zo kan een jaarrekening met 100.000 euro positief zijn. Maar als later blijkt dat de winst elk jaar met 2 ton afneemt over de laatste 5 jaar is het te verwachten dat het resultaat van volgend jaar negatief is. Ga daarom nooit zomaar uit van de eerste analyse en zorg er voor dat we periodiek terugkeren voor het doen van een goede inspectie.

 


© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.