5 voordelen van op de fiets naar je werk

5 voordelen van op de fiets naar je werk

Fietsen naar je werk? Goed bezig! Fietsen is niet alleen erg gezond, maar je draagt op deze manier ook je steentje bij aan een duurzamere wereld. Op de fiets naar je werk kent echter nog veel meer voordelen. Benieuwd? Lees onderstaande 5 voordelen die ook jou overtuigen om te fietsen naar je werk.



Voordelen van fietsen naar je werk

Reden 1. Fietsen is (soms) sneller

Gemiddeld zijn fietsers in grote steden 10% sneller op hun bestemming dan mensen die met de auto gaan. Bij woon-werk afstanden tot 3 kilometer is fietsen meestal de snelste optie om op je werk te komen. Ook scheelt het je veel tijd doordat je geen parkeerplek hoeft te zoeken. 

Reden 2. Werkkostenregeling

Met de nieuwe werkkostenregeling is het mogelijk om een fiets van de zaak of leasefiets als alternatief voor een bedrijfsauto te kiezen. Steeds meer werkgevers zijn bezig met fietsstimulering.

Reden 3. Duurzaam

Door te fietsen naar je werk draag je op een gemakkelijke manier zelf een steentje bij aan een duurzamere wereld. Hoe minder auto’s op de weg, hoe minder vervuiling. Op de fiets naar je werk is goed voor jezelf én de wereld.

Reden 4. Gemakkelijk in slaap vallen

Mensen die dagelijks ongeveer een half uurtje fietsen die merken dat ze sneller in slaap vallen. Heb je moeite met in slaap vallen? Dan kan fietsen naar je werk de tijd die je nodig hebt om in slaap te komen halveren. Ook slaap je gemiddeld een uur langer als je per dag een half uurtje fietst.

Reden 5. Verbrandt calorieën

Fietsen is een uitstekende manier om overgewicht te voorkomen. Zelfs dat kwartiertje naar je werk zorgt ervoor dat je al snel 100 calorieën verbrandt. Dit is per dag al snel ongeveer 200 calorieën, per week 1400 en per jaar meer dan 70.000.e

Meer weten over fietsen naar je werk? Probeer het fietsstimuleringsprogramma van GoVelo!


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.