Veiligheidsbril op sterkte

Veiligheidsbril op sterkte

Werk je op een terrein waar verschillende stoffen vrijkomen of splinters? Dan is het vaak verplicht om een veiligheidsbril te dragen. Deze beschermen je ogen tegen alle deeltjes die in de lucht komen, waardoor (blijvende) oogschade wordt voorkomen en ervoor gezorgd dat je veilig kunt werken. Een veiligheidsbril op sterkte is de oplossing voor mensen die een bril of lenzen moeten dragen.



Een veiligheidsbril op sterkte

Een veiligheidsbril bestaat uit het montuur met glazen erin. Dit is zo gevormd dat er geen ruimte zit tussen het gezicht en de ogen. Hierdoor wordt voorkomen dat deeltjes tussen de bril door in de ogen kunnen komen. Door de glazen op maat te maken door een sterkte aan toe te voegen wordt ervoor gezorgd dat je niet meer met lenzen hoeft te prutsen, net als het gebruik zonder zichtverbeteraars. Hierdoor kun je beter en scherper zien wat ervoor zorgt dat jij je werkzaamheden beter uit kunt voeren.

 

Veiligheidsbril met sterkte gemaakt

Door het standaard glas wat in de veiligheidsbril zit te vervangen door glazen op sterkte wordt het zichtvermogen geoptimaliseerd. Hierdoor zie je dus beter je omgeving, maar kun je ook beter zien wat je aan het doen bent. Zo zorg je ervoor dat je werk naast makkelijker ook een stuk preciezer wordt ten opzichte van het werk zonder veiligheidsbril op sterkte.

Door de veiligheidsbril tijdig te vervangen wordt ervoor gezorgd dat er ten alle tijden goede bescherming is voor de ogen. In het arbeidsomstandigheden besluit staat opgenomen dat het verplicht is om je veiligheidsbril eens in de 3 jaar te vervangen. Als je te maken hebt met ogen die ondersteuning nodig hebben is het van belang elk jaar een oogmeting te doen om te zorgen dat de bril je de juiste ondersteuning geeft, of aangepast moet worden omdat je ogen beter zijn gaan zien, of iets verzwakt zijn ten opzichte van afgelopen jaar.


© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.