Dag schoonmaak of toch in de avonduren?

Dag schoonmaak of toch in de avonduren?

Wanneer er klanten over de vloer komen wil je ten alle tijden dat het kantoor opgeruimd is. Het is ten slotte het visitekaartje van de organisatie. Toch wil je dit niet allemaal zelf doen. Gelukkig zijn er een hoop bedrijven die dit werk uit handen willen nemen. Maar wat is nou verstandig wat betreft de schoonmaaktijden? Kies je voor dag schoonmaak voor kantoren of toch het laten schoonmaken in de avonduren?

 



Schoonmaakonderhoud

Door alle drukte is het belangrijk minstens 2 keer per week het kantoor grondig schoon te maken. Ten eerste nemen de werknemers veel vuil mee naar binnen door alleen al in en uit te lopen. Daarnaast wil het nog wel is voorkomen dat er eten wordt gemorst of de koffie omvalt. Ook wordt er op een dag veel gebruik gemaakt van het toilet. Niks is dan fijner dat deze goed wordt schoon gemaakt. Je kunt voor het schoonmaken van het kantoor kiezen voor dagschoonmaak, oftewel het overdag schoonmaken van het kantoor. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor schoonmaak in de late avonduurtjes. Op het moment dat jij klaar bent, begint de werkdag voor de schoonmaker.

 

Dagschoonmaak

Een voordeel van dagschoonmaak is dat de dienstverlening zichtbaar wordt voor de werknemers. Deze zichtbaarheid kan leiden tot wederzijdse betrokkenheid, wat weer zorgt voor de bevordering van de kwaliteitsbeleving. Overdag schoonmaken wordt vaak als storend gezien omdat je geconcentreerd aan het werk bent en dan niet wilt dat iemand het bureau afneemt of de stofzuiger aanzet. Stem dus goed af met je medewerkers wat zij zelf prettig vinden.

 

Schoonmaak in de avonduren

Vaak kunnen kantoren na lange werkdagen wel een opfrisbeurt gebruiken. De ruimtes zij vaak rommelig en vies. Het voordeel van schoonmaak in de avonduren is dat deze niemand kunnen storen tijdens zijn of haar werkzaamheden. Een tegenvaller kan zijn wanneer er tijdens het schoonmaken spullen worden verplaatst waardoor je de volgende dag niet alles meer op de juist plek hebt liggen. Maar bovenal is er niets lekkerder dan op je werk komen en alles er weer strak, netjes en vooral schoon uitziet!


© 2015 jasonsanches, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.