Wat te doen tegen slechte recensies?

Wat te doen tegen slechte recensies?

Wat te doen tegen slechte recensies? 

Een recensie kan veel invloed hebben op je onderneming, zowel positief als negatief. In het geval van de positieve recensies kunnen er niet meer dan genoeg over jouw onderneming worden geschreven. Wanneer het een slechte recensie betreft, ben je die liever kwijt dan rijk. Wat wordt er eigenlijk over je onderneming gezegd? Om hier een overzicht van te krijgen kan een media analyse uitkomst bieden.



Kwantitatieve media analyse

Een media analyse kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd; kwantitatief en kwalitatief. Bij een kwantitatieve media analyse wordt er onderzocht naar wie, waar en wanneer iets in het nieuws is geweest. Is dit een van je werknemers of de naam van het gehele bedrijf. De uitkomst wordt gepresenteerd aan de hand van tabellen en diagrammen. Deze infographics geven een duidelijk beeld wat er online speelt.

Kwantitatieve media analyse kan ingezet worden om het verloop van de berichtgeving te analyseren. Hoe ontwikkelen de berichten zich en is dit positief of juist negatief voor je onderneming. Daarnaast kan door middel van dit type analyse ook gekeken worden hoe je opgezette campagnes worden ontvangen door het publiek.

Kwalitatieve media analyse

Bij een kwalitatieve media analyse wordt er dieper op de materie ingegaan. Hoe verspreiden de nieuwsberichten zich en in welke mate heeft dit invloed op jouw doelgroep. Je doelgroep is de belangrijkste groep die je wilt aanspreken, dat zij het goed ontvangen is daarom van een hoog belang.

Slechte uitkomst?

Wanneer de uitkomst van de analyses negatief is en er vele negatieve recensies zijn wil je daar iets aan doen. In welke mate je hier iets aan moet doen hangt van de impact van de slechte recensies af. Er wordt dan ook aangeraden om een specialist te raadplegen wat het handigst is. Hoe zullen zij hiermee omgaan en wat kunnen zij voor jou betekenen.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.