Een website laten maken? 3 aandachtspunten voor optimaal resultaat

Een website laten maken? 3 aandachtspunten voor optimaal resultaat

Een website laten maken is tegenwoordig geen rocketscience meer. Maar toch gaan er vaak nog essentiële onderdelen fout tijdens het bouwen van een nieuwe website. Lees hiervoor de 3 aandachtspunten in dit artikel.



5 aandachtspunten voor het maken van een website

1. Denk eerst na voordat je begint met bouwen

Dit lijkt misschien een rare opmerking maar maar al te vaak zie je dat ondernemers als een gek beginnen met bouwen terwijl ze nog helemaal niet nagedacht hebben over de doelen van een website. Wat moet de website doen? Welke bezoekers wil je aantrekken.

Te vaak wordt er naar een mooie website gekeken terwijl het veel belangrijker is dat een website effectief is. Denk daarom eerst na over het doel en de doelgroep van de website.

2. Kies voor een open source CMS

Met een CMS kun je zelf de content op de website aanpassen. Je hoeft niet meer op een webbouwer te wachten voordat hij of zij tijd voor je heeft. Als je een CMS kiest, kies dan voor een open source CMS. Dit is gratis. WordPress is hierbij (waarschijnlijk) de beste keuze. Omdat ongeveer 30% van alle website gebouwd is met WordPress.

3. Zorg dat je website ook op mobiel goed werkt

Kijk eens op straat als je buiten bent. Het zal je opvallen dat bijna iedereen met een telefoon in zijn hand loopt en op het scherm kijkt. Tegenwoordig worden websites meer op een mobiel dan op een traditioneel scherm bekeken. Zorg er daarom voor dat ook jouw website uitstekend op mobiel werkt. De beste manier is om voor een zogenaamde responsive website te kiezen. Hierbij past het scherm zich aan aan het apparaat waar het op bekeken wordt. Zo heeft de gebruiker altijd een perfecte website.

Is zo'n website duur?

Je zult nu wel denken dat het bouwen van zo'n website duur is. Maar dat hoeft niet! Bij Friebie kun je een goedkope website laten maken voor een vast bedrag van € 14,95 all-in per maand! Dat is dus inclusief hosting en onderhoud van de website. Google snel eens op Friebie voor meer informatie.


© 2015 z701793, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.