Ukelele Akkoorden

Ukelele Akkoorden

Welke noten heeft een ukelele en is het moeilijk om een ukelele te leren spelen. In dit artikel over ukelele akkoorden vertel ik je er alles over. Klik  op Ukelele akkoorden voor meer info



Een ukelele is gemakkelijker te beheersen dan een gitaar. De ukelele is viersnarig, terwijl een gitaar er zes heeft. Dit lijkt makkelijker. Een viool heeft echter maar vier snaren. Dit maakt het erg uitdagend om te leren spelen. Het is belangrijk om de ukelele-akkoorden te leren om dat "gitaartje" letterlijk te kunnen vatten. Met deze akkoorden kun je al je favoriete nummers spelen.

Welke akkoorden kan een ukelele spelen?

Je zou denken dat er minder Ukelele-akkoorden zijn dan voor een gitaar, aangezien je maar vier snaren hebt. Je kunt nog steeds dezelfde akkoorden spelen op andere instrumenten, maar dat is niet waar. Akkoorden zijn drie tot vijf noten die samen een harmonie vormen. Er zijn 4 snaren. Afhankelijk van welk model je hebt, kunnen er 12-22 frets zijn. Je kunt gemakkelijk meer dan 1000 akkoorden spelen met een eenvoudige ukelele.

U kunt de akkoorden gemakkelijk leren, maar u moet ze wel eerst onder de knie hebben! Er is geen limiet op het aantal ukelele-melodieën. Zolang je de lessen volgt en goede documentatie hebt, kun je elk nummer spelen dat je leuk vindt. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw favoriete nummer niet op de ukelele kunt spelen. Deze akkoorden en tabs kunnen niet worden gebruikt op een ukelele. Ze zijn gemaakt met behulp van zes snaren en hebben een heel andere stemming. We zullen verder uitleggen hoe het GCEA standaard akkoordschema op de ukelele werkt.

Ukelele notities

Het aantal beschikbare ukelele-akkoorden is bijna oneindig, zoals je zojuist hebt ontdekt. Maar hoe zit het met de noten op een ukelele. U kunt er zeker van zijn dat het totale aantal hier aanzienlijk lager is. Je moet twaalf noten beheersen om alle combinaties te maken. Omdat de pianotoetsen overzichtelijk zijn gerangschikt, is het gemakkelijk om ze als uitgangspunt te nemen.

In deze volgorde zijn zeven witte toetsen aanwezig: CDEFGA A. Deze zeven noten worden dan opnieuw herhaald, maar deze keer een octaaf meer naarmate je naar rechts beweegt. Er zijn vijf zwarte toetsen of halve noten. Deze toetsen bevinden zich tussen C, D, E en F, D en E, F en GG en A, B en A. Je krijgt twaalf noten als je er vijf bij E, F en B optelt.

Ukelele akkoorden 

 


© 2015 eric12, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.