Wat zijn brillen?

Wat zijn brillen?

Brillen zijn optische instrumenten die voor de ogen gedragen om de visie te versterken of om de ogen te beschermen. De brillenglazen kunnen van kunststof gemaakt zijn of van glas. Als de glazen van kunststof zijn gemaakt wordt de bril gebruikt om een modieuze reden of, als we het hebben over bepaalde soort brillen, voor bescherming. De bril met glazen wordt gebruik om het zicht van de drager te verscherpen. Omdat er veel mensen zijn die na een tijdje niet zo scherp meer zien hebben ze een bril nodig of lenzen. Om een bril te laten maken moet je eerst weten wat de precieze informatie is over je ogen. Dit wordt van tevoren gemeten op bepaalde manieren en vervolgens wordt er een soort score gegeven aan je ogen. Denk maar aan bijvoorbeeld -3,00 of +4,50. De min betekent dat je niet goed in de verte kunt zien en de plus betekent dat je niet goed van dichtbij kunt zien. Het getal betekent hoe erg de situatie is. De glazen worden gemaakt gebaseerd op deze informatie. Hoe erger de situatie is met je ogen, he duurder het wordt om de bril te laten maken. Natuurlijk zijn er ook ander soort brillen die niet persé het zicht van je ogen verbeteren. Er zijn ook mensen die geen bril nodig hebben omdat ze nooit het probleem hadden of de ogen gelaserd hebben.



Diverse soorten brillen

Er zijn diverse soorten beschikbaar met allemaal een diverse functie. Net hadden we het over de bril die het zicht van je ogen versterken, maar je het ook brillen die je ogen beschermen. Bij vele soorten brillen is dit het geval. Denk maar aan een bril die bijvoorbeeld in het laboratorium wordt gebruikt. Als je gaat skiën of snowboarden in de bergen dan heb je, naast al je skikleding, vast ook een skibril op. Deze beschermt je tegen van alles zoals de sneeuw die op je af komt als het hard sneeuwt of de kou in de bergen. De skibril is dan vaak ook wel een stuk groter dan de normale brillen. Tegenwoordig is 3D steeds populairder geworden bij films in de bioscoop. Als je naar de bioscoop gaat voor een 3D film dan heb je vast wel een 3D bril gekregen. Deze bril samen met de film geeft je de illusie dat het scherm in 3D is in plaats van 2D. Dit wordt gedaan doordat de film een filter krijgt die speciaal gemaakt is voor de bril; de bril heeft ook een filter in de lenzen. Als je naar de film kijkt zonder 3D bril, wordt de film wazig en heeft het twee kleuren. Op zoek naar een leuk promotie idee? Bij De Pennenboer kun je zonnebrillen bedrukken met je eigen logo!

De zonnebril

De zonnebril is natuurlijk ook iets wat wij vaak gebruiken, vooral in de zomer. De zonnebril is een bril dat extra donkere glazen heeft als bescherming tegen de zon. De zonnebril wordt vaak gebruikt om een modieuze reden en worden verkocht in allerlei soorten en maten. Het is ook mogelijk om een zonnebril te krijgen met glazen speciaal gemaakt voor je ogen. Dus eigenlijk is het een bril om je zicht te verbeteren, wat we net zeiden, in de vorm van een zonnebril met donkere glazen. Natuurlijk zou je ook lenzen kunnen dragen en dan de zonnebril op doen, maar dit is meer bedoeld voor mensen die voor een bepaalde reden geen lenzen kunnen dragen. Een bepaalde zonnebril wat vaak wordt gebruikt is de sportbril. Deze brillen worden vaak gebruikt tijdens sporten zoals wielrennen die je beschermen tegen het weer of andere dingen in de lucht. Bekijk snel de mogelijkheden op goedkoopennenbedrukken.nl!


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.